Ons 7/4-Sista bilturen

Vi vart hembjudna till Kanakis m fam på Pizza som hans fru Carola gjort. Mums va gott de va! Alltid lika roligt att träffa familjen.






Mammas goa Kreta killar




Tredje och sista bilresan, stopp 2

När vi vinkat av Vagelis så bar det iväg på dom obefintliga vägarna igen och siktet var inställt på Spili. Mysig pittoresk liten bergsby. Här finns "ungdomenskälla" Det är ett 20-tal lejonhuvuden som sprutar ut färskvatten som rinner ner efter bergskanten. Dricker man det så ska man hålla sig ung och fräsch sägs det. Tristan fick som jag skrev tidigare både tvätta sig, dricka och doppa nappen i det Han är så ung och fräsch så =)
Vi stannade och käkade lunch i Spili på en gullig lite restaurang med nygrillad mat. Mumma! Jag tog kyckling, som vanligt (åt kyckling minst en gång varje dag). Jag fick en halv grillad kyckling och hjälp va god den var. Ingen slibbig broiler där inte.












Tredje och sista bildagen

Siktet var inställt på Malaki. Hit åkte vi för att hälsa på Vagelis. Tidigare ägare av restaurang Dionysos (nu har sönerna tagit över) Hans fru var nere i lägenheten de har i Rethymno då detta enormt vackra ställe "bara" är en "stuga" Huset har tidigare varit en kvarn. För att ta sig till Malaki måste man åka kringelkrokar utan dess like. Hööööööga berg OCH djuuuuuupa dalar. Här bjöds vi på lite smått och gott. Kakor, bröd, getost (inte trditionella fetaosten) och en enligt mig sliskig pudding till efterrätt, men de övriga åt den med god aptit. Hmmmm jag svalde, svalde, svalde och svalde, som god gäst man är.... 





Tristan var jätteduktig på att dricka vatten, men skulle bara dricka direkt ur flaskan. Vägrade dricka med napp =)


Tisdag Kvällen 6/4-10

Innan middagen mellanlandade vi hos vår kära vän Nikos på Dionysos. Därefter hamnade vi på en ny restaurang (en restaurang som jag haft mycket fördomar om tidigare) men som hade enormt god mat. Dit SKA jag gå och äta igen =) Mycket bra restaurang... Tyvärr bjöd dom på en Raki som inte var den bästa. Vilket jävla rävgift!





Andra bildagen stopp 3

Vi passade på att stanna till hos Maria och Jannis på vägen hem till hotellet. Jannis är en av ägarna till Hotell Pegasus, han är även bror med Tassos som vi hälsade på dagen innan. Jannis var nere på hotellet och jobbade inför säsongspremiären, men Maria bjöd oss på kaffe. Dom hyr ut lägenheter som ligger i anslutning till deras hus, ni kan läsa mer om det här


 


Andra bildagen stopp 2

Kournas, Kretas enda insjö. Den får sitt vatten från källor vid strandkanten och från botten av sjön. Den är bara 1½ kvadratkilometer. Vi fikade på en av tavernorna som ligger vid strandkanten. Det var lite blåsigt den här dagen så vi struntade i att låna någon trampbåt. Det får vi göra nästa gång =) Den här tiden på året är det ganska mycket vatten i sjön, brukar vara ganska uttorkat på hösten.






Andra bildagen stopp 1

Först frukost på Poseidon sen for vi vidare mot Argiroupolis. Jättemysigt ställe. Speciellt nu när allt blommade och var grönt. Vi käkade lunch där innan vi for vidare mot Kournas, Kretas enda insjö. Otroligt fint nu att resa runt med bil när allt grönskar och är så vackert.







Gissa vems som är vems

Pappas, Tristans, mammas?!


Besök hos Tassos m Fam


Passade även på att åka hem till Tassos (ägare Hotell Pegasus) och hälsa på. Lika fint ställe dom som hos Georgios. Dom hade pyntat trädgården med målade ägg och det tyckte Tristan va lika intressant som djuren hos Georgios. Båda familjerna har vi känt i många år.


Besök hos Georgios m fam






Passade på att åka hem till Gerogios (ägare Hotell Poseidon) och hälsa på när vi hade bil. Vilket otroligt fint ställe dom har. En hel del djur vilket Tristan tyckte va mycket intressant.


Annandag påsk-Måndag

Vi hyrde bil 3 dagar, från mån-ons. Första dagen gjorde vi en runda runt nya sjön "Potami dam", i Sivritos området. Höga berg och djupa dalar, med enormt vackra vyer. Grönskan är slående! Helt fantastiskt! Lillkillen Tristan njöt av varje sekund. Vi passade även på att träffa våra vänner här på Kreta, men de kommer i separata inlägg.








Trivdes massor i nya vagnen


Saker blir lite bakvänt när man är på Kreta


Påskdagen-Söndagen

Denna dag firas rejält. 40 dagars fastan är över och det ska ätas kött, massor med kött, grillparty överallt på gator och torg. Grillat lamm på spett över glödbädd såg man i varje litet hörn.
Vi hamnade på Rethymno Gate 7, Olympiakos supporterklubb. Här bjöds det på lamm, fläsk, korv och greksallad, samt nå hemgjort vin som hade alkoholstyrka, MAX. En mun för mamma Linda, sen var det bra! Hualigen!
Greker har en förmåga att låta denna dag, både verbalt och via smällare. Då pratar vi inte om några ettöres utan riktiga smällare. Jag fick lov att svälja hjärtat ett par gånger och Tristan pallade med 2 st sen sa han ifrån, lillhjärtat, men som alla vet så är de flesta greker gästvänliga och väldigt barnkära så dom slutade självklart med sitt bombande när de märkte att Tristan vart rädd. När vi var på väg därifrån så hann vi komma runt ena gathörnet så satte dom igång igen olch då smällde dom så mycket så att man trodde att dom försökte ta igen det dom missade när vi var där =) Underbara killar hahaha!
Tristan valde att sova en stund innan partyt drog igång








Påskafton





Promenerade från morgon till sen kväll, med en liten break för vila mellan 18-20 ca.
Bilderna får tala för sig själv, men har ni frågor tveka inte slänga in en fråga i en kommentar, ni får såklart kommentera utan att ha en fråga också =)


Första kvällen i Rethymno

Långfredagen spenderade vi bla med Manolis på Labamba. Kanakis med familj mötte upp oss där och vi gick vidare mot kyrkan där prästerna hade "allsång" under nån sorts midnattsmässa. EFter det vart det en sen middag tillsammans med Calle och Git. Tristan hängde med ända in på småtimmarna. Han var go o glad som vanligt och var för nyfiken för att sova.




Hotellrummet


Balkong 1        Sovrum

Toalett och dusch

Sovrum

Kök och allrum             Balkong 2

Steris Beach hotell 
 


Nu är gladfisen vaken igen.

dsc00387 (MMS)

Nu är gladfisen vaken igen.


Det vart en god pizza till Peter

dsc00378 (MMS)

Det vart en god pizza till Peter


Pappa Peter har svårt att bestämma vad han...

dsc00377 (MMS)

Pappa Peter har svårt att bestämma vad han ska äta till lunch. Tristan sover gott i vagnen. Det har varit lite mulet o småblåsigt idag, så det har varit en shopping dag idag :-)hoppas på sol imorgon igen. Mer bilder kommer när vi kommer hem. Måste organisera bilderna lite. Lite hemlängtan nu. Ha de gött allesammans


Snacka om STOR glass :-)Nu blir pappa Pete...

dsc00376 (MMS)

Snacka om STOR glass :-)Nu blir pappa Peter nog mätt!


Pappa bara äter och äter, inte får jag sma...

dsc00366 (MMS)

Pappa bara äter och äter, inte får jag smaka nå!


Resan mellan flygplatsen och Hotellet

Tristan är ovan med solen, men eftersom kl var runt kl 15:00 så var det inte någon jättevärme. Första 3 korten är från bussen mellan flyget och flygplatsen. Tog 2 minuter att åka =) Sen är det 2 kort tagen från bussen påväg till hotellet och ett foto när vi kommit fram till hotellet. Vi fick byta rum första natten för det var myror fulla golvet. Nyrenoverat hotell. Kanon fint! Tyvärr var det ett myrbo i resesängen som hotellet hade lånat av ett annat hotell, vilket resulterade i myrinvation, så kl 01:30 på natten fick vi byta rum, men vad gör det när vi bytte upp oss till en 2 rummare =). Tristan fick vara utan resesäng, så nu fr han bo mellan mamma och pappa. Mycket mysigare tycker vi!  Bilder kommer senare på hur rummet ser ut.
 


Resan ner till Kreta, Rethymno




Bilder från Sky City, Arlanda, flygplanet. Tristan var en ängel hela resan ner. Flyga var hans grej,
kanske ska bli pilot?!


Mamma och mormor latar sig på stranden med...

dsc00356 (MMS)

Mamma och mormor latar sig på stranden medan Tristan, pappa och morfar är ute o går. Mysigt!


Lunch i bergsbyn Spili. Här finns en sk hä...

dsc00338 (MMS)

Lunch i bergsbyn Spili. Här finns en sk hälsokälla med ett 20-tal lejonhuvuden som sprutar ut färskvatten från bergskanten. Tristan fick både dricka o tvätta sig runt munnen med vattnet samt tvätta nappen. :-) Det ska hålla honom frisk o skydda mot sjukdomar! Mmmm Gott!


Kourna lake

dsc00326 (MMS)

Kourna lake


Vägen ni ser på andra sidan mellan bergen ...

dsc00317 (MMS)

Vägen ni ser på andra sidan mellan bergen är vår färdriktning. Idag har vi varit till Argiroupoli och käkat lunch. Nu ska vi vidare till Kournas, Kretas enda insjö.


Mamma och Tristan stannar hemma på hotelle...

dsc00316 (MMS)

Mamma och Tristan stannar hemma på hotellet ikväll efter en underbar dag på bilturné. Mormor, morfar o Pappa är ute och käkar med Calle och Git. Imorgon ska vi ut med bilen igen. Bilder från dagens tur kommer senare. Tristan skickar en solpuss till alla bloggläsare


Tristan på bilresa genom Kreta. Var så rol...

dsc00305 (MMS)

Tristan på bilresa genom Kreta. Var så roligt så han hade svårt att sitta still :-)


Endast mamma är vaken! Kl är nu 09:15 här...

dsc00303 (MMS)

Endast mamma är vaken! Kl är nu 09:15 här på Kreta. Tristan somnade i vagnen runt kl 22 när vi var ut och åt middag. Jag bytte till ny blöja och pyjamas medan han sov när vi kom hem runt tolv. La över honom i sängen o han sover fortfarande. Sötnöten våran. Nu är mamsen hungrig så det blir till att väcka de sovande prinsarna :-)


Tristan är lite i hatten ikväll :-)

dsc00299 (MMS)

Tristan är lite i hatten ikväll :-)


Axplock med lite olika bilder







Lunch på Old Town


Olympiakos grillparty

Tristan har hamnat på Olympiakos påsk grillparty. Ett gäng supportrar hade ställt ut en stor grill mitt i stan vid deras supporterklubb med massa mat! Tristan hamnade genast mitt i ett pusskalas bland killarna.  
 


Baddax

Det är för kallt i havet (17 grader) så tristan fick lov att ta ett dopp i diskhon på hotellet =)


Sömnig Tristan efter ett party med ett gän...

dsc00295 (MMS)

Sömnig Tristan efter ett party med ett gäng Olympiakos supportrar inne i stan. Dom bjöd på grillparty som heter duga :-) Tristan charmade alla! Mer bilder från partyt kommer senare!


Kreta April 2010

Nu har vi kommit fram till älskade Kreta, Rethymno. Tristan trivs som fisken i vattnet! Han är så snäll och go, som vanligt! Han sover till efter kl 09 på morgonen! Mamma Linda vaknar alltid före =)
Igår var det påskafton och det firade vi i goda vänners lag. Calle & Git som bor här nere på Kreta bjöd oss på dryck och tilltugg i deras lägenhet och därefter bjöd de oss på en brakmiddag på en Serbisk restaurang. mumma va gott det var! Tristan somnade precis när vi slog oss ner till middagsbordet och sov tills vi gick hem på småtimmarna, tror det var runt 03:00 (!!) Väl hemma så fick han välling och pyjamas och somnade om så fort han la huvudet på kudden. Inte en enda protest, bara hans underbara leende hela tiden. Glaskiten! Det är lite taskig internet uppkoppling så jag kommer att lägga in bara några få foton åt gången och sedan göra en MEGA uppdatering när vi kommer hem igen, så håll tillgodo!
Kramar från alla oss här på Kreta


Landat på Kreta o hela flygresan gick kano...

dsc00277 (MMS)

Landat på Kreta o hela flygresan gick kanon. Tristan sov i mormor o morfars famn efter vi hade mellanlandat i Göteborg. Han skrattade under båda lyften o sov båda landningarna. Gokillen! Nu börjar vår semester på Kreta, Rethymno


Kreta här kommer vi

dsc00274 (MMS)

Kreta här kommer vi


Sky City

dsc00263 (MMS)

Framme på hotellet på Arlanda. Jättefint rum. Tristan tycker det är supermysigt att bo på hotell :-)


Mot Arlanda!

dsc00258 (MMS)

Imorgon flyger Tristan till Kreta


RSS 2.0